Flexibilitet och yrkesskicklighet

Bröderna Hedbergs Mekaniska Verkstad är ett genuint familjeföretag, där andra och tredje generationen idag samarbetar i självklart samförstånd, med nedärvda rutiner och värderingar. God arbetsmoral, ansvarskänsla, sammanhållning och hårfin känsla för kvalitet är utmärkande för Hedbergs och ett välkänt faktum hos både kunder och leverantörer.

Certifieringar

Vi är certifierade i enlighet med ISO 9001: 2008 och ISO 14001.2004. Ledningssystemet omfattar:

  • Legotillverkning
  • Maskinbearbetning
  • Svetsning
ISO-Certifikat

Tre generationer

Företaget grundades av Fritz Hedberg i början av 50-talet och hette då Verktyg & Maskinmonteringar AB. Den fjädrande barkspaden Vig blev den första produkt som tillverkades, efter den finske ingenjören Pekka Kemiläs konstruktion och patent. Barkspaden, en lika genialt enkel, som revolutionerande modern produkt, såldes med stor efterfrågan fram till 1970- talet, bland annat till Norge.

Barkspaden VIG

Stadig tillväxt

Maskinparken och antalet anställda utökades kontinuerligt och därmed blev företaget en betydande samarbetspartner för en rad företag inom pappers- och massaindustrin och tillverkare av skogsmaskiner. I början av 60-talet, kom Fritz båda söner Olle och Jan in i företaget som därmed fick sitt nuvarande namn; AB Bröderna Hedbergs Mekaniska Verkstad.